Minnelijke incassotraject

Minnelijke incassotraject

Vriendelijke benadering

Het is best frustrerend als u constant achter uw geld aan moet leuren. Een overschrijding van de vervaldatum van de factuur is eerder regel dan uitzondering. Maar wanneer is uw grens bereikt. Wanneer moet u actie ondernemen om uw factuur alsnog betaald te krijgen door de debiteur. Hoe zorgt u er voor dat u uw klant niet meteen verliest? Raycasso heeft een vriendelijke benadering naar uw klant tijdens het incassotraject, waardoor u uw klant niet meer verliest!

Raycasso onderneemt direct actie wanneer u uw factuur indient. Bij uw debiteur brengen wij incassokosten in rekening en deze betaalt dus ook de kosten. Uw debiteur wordt door ons aangeschreven, zowel per post als per e-mail. Daarnaast nemen we meerdere malen telefonisch contact met uw klant op. Net zo lang tot er is betaald of een andere oplossing is bereikt. Denk voor dit laatste bijvoorbeeld aan een betalingsregeling. Ook een betalingsregeling wordt door Raycasso in de gaten gehouden en afgehandeld.Zodra er door de debiteur is betaald wordt de zaak binnen enkele werkdagen met u afgehandeld. In het minnelijke incassotraject worden de kosten door uw debiteur betaald.
Het is erg belangrijk dat u niet te lang wacht met actie ondernemen. Uw debiteur kan failliet raken of in de schuldsanering terecht komen.Wat als uw debiteur ondanks ons minnekijk incassotraject niet betaalt dan kan het dossier de gerechtelijke fase in..

Vijf voordelen van minnelijke incasso in het algemeen:

· Lage kosten voor opdrachtgevers
· Hoge kans van slagen in een minnelijk traject
· Betere cashflow en lagere afschrijvingen op debiteuren
· Behoud van klantrelatie
· Vroegtijdige signalering van problematische schulden

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Bij Raycasso staan wij u graag te woord. Dit kan via de email, telefoon maar ook ons contactformulier. Zit u nog met vragen of heeft u meer informatie nodig? Schroom dan niet om onze contactpagina te bezoeken.

    Cart